Mistä on hyvä valaisin tehty?





Mistä on hyvä valaisin tehty, ja millä perusteella sille voidaan lykätä 525 euron hintalappu? 

Louis Poulsen on  tanskalainen klassikkotuotemerkki, joka perustettiin 1874. Maine on vahva, mutta pelkästään menneisyydellä ei voi ratsastaa. 

Tanskalais-englantilainen Louise Campbell on näyttänyt kannuksensa jo aikaisemminkin, ja tekee sen taas. Eikä yksin hyvällä muotoilulla, vaan lisäksi luovalla materiaalien käytöllä ja kokeellisemmalla tuotantopuolella. 

Kolmen millin alumiinista tehdyssä LC Shuttersissa Campbell on työstänyt materiaaliaan kerroksittain kuten aikaisemminkin Collage 450 ja Campbell 210 valaisimissa. Tässä siis suunnittelijan erottuva ominaispiirre. 

LC Shutterissa Louis Poulsen DNA näkyy niin muotoilussa kuin optimaalisessa valotekniikassa. Valonlähteen peittävän opaalihäikäisysuojan ansiosta tuote ei häikäise, vaan mahdollistaa kauniin näkymän valaisimen sisälle ja antaa samalla vaihtoehtoja valonlähteelle. Pelkkää plussaa kaikki. 

Alavalon lisäksi varjostimen kuvio luo valaisimen ympärille pehmeää hajavaloa samalla kuin se koristeellisesti valaisee varjostimen ulkopinnan. Tämän ansiosta valaisimen muodot tulevat hyvin esille sekä valaistuna että sammutettuna.  Taas plussaa.

Jos miettii tuotteen hintaa siitä näkökulmasta, että Louis Poulsen valaisin on edelleen sijoitus, jonka jokaisella yksityiskohdalla on merkityksensä, alkaa 500 €  tuote olla hyvinkin kohtuuhintainen. Viimeisenä plussana lisätään omat fiilikset ja positiivisen kokemuksen tuoma assosiaatio. Vaikka värillisen varjostimen inspiraationa on ollut Japanin kevät, tuo valaisin minulle mieleen Välimeren. Katsokaa nyt noita värejä. 

 






Kommentit

  1. Tää on hieno, ei haittaa vaikka maksaa jos upee on.

    VastaaPoista
  2. LP:n tapauksessa hinta pitää sisällään myös todellista laatua.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit