tiistai 24. huhtikuuta 2012

Lapsille ja lapsenmielisille

Googlettamalla lastenhuoneen valaisimia tulee edellä mainitsemilla hakusanoilla kuvaruutuun eniten tarjolle Muumeja ja muita satuhahmoja. Moniväristen ja kuvioitujen varjostimien tilalle toivoisi kuitenkin välillä löytävänsä jotain hieman nerokkaampaa, ja tässä esittelyssä muutama. 


Lastenhuoneen valaistukseen liittyy myös turvallisuustekijöitä, joista lupaan kirjoittaa pikapuolin. 


Eelovin filosofia on yksinkertainen: esineet ovat osa jokaisen jokapäiväistä, tavallista elämää – mutta niissä ei ole mitään tavallista.


Snakkesin 36.4 x 25.7 cm kokoisella led-taululla mahtuu jo hieman viestimäänkin. 


Aivan pienten lasten huoneeseen en Hank-valaisinta suosittele, mutta nuorisolle oikein hauska vaihtoehto vaikka lukuvaloksi. 


Giles Godwin-Brownin suunnittelema kookas Nepa-lamppu asettuu joko seinää vasten tai kääntyy lukuvaloksi työpöydän tai sängyn päälle. hauska lastenhuoneen koriste. Valonlähteenä led.


ZZZZoolightin eläinvaloperheeseen kuuluu 
 kiraffi, elefantti, etana, hirvi ja kissa.

Jake Phippsin hauskoissa Jeeves & Wooster lampuissa varjostimina toimii oikeat silinteri- ja knallihatut.

Estiluzin Balloon -valaisimesta roikkuva naru luo illuusion ylöspäin kipuavasta ilmapallosta. Fermin lastenvalaisinuutuudet ovat viilupintaisia. 

Twist Together led-valo-palikat myydään neljän sarjoissa, ja muodon saa rakentaa itse. Muotoilu Glide.

Peeper on leikkisä ja värikäs led-valaisin, jonka voi asettaa nojaamaan vaikkapa pöydän reunaa vasten. Kamui -muotoilutoimiston valikoimaan kuuluvan valaisimen on suunnitellut Jukka Hakanen.