Valoa paperitähtiin

Eilen oli rento puuhapäivä, jolloin kasasin myös paperitähdet ikkunoita koristamaan. 
Monena vuonna olen käyttänyt noissa isoissa 60 cm tähdissä pyöreitä, 25 W pienikantaisia hehkulamppuja, joita hamstrasin Gigantista ison kasan hehkulamppujen poistuessa myynnistä. 

Pienempään tähteen ei kuitenkaan löytynyt sopivaa lamppua, joten lähdin illalla Prismaan. Päädyin hankkimaan muutamia E14 kantaisia uunilamppuja, jotka ovat kooltaan niin minejä, etteivät ainakaan osu tähden paperiosiin. 

Prismassa oli myynnissä myös pienitehoisia, koristevalaisimiin tarkoitettuja E 27 kantaisia energiansäästölamppuja, jotka jäivät vielä kuitenkin kauppaan melko kookkaan kokonsa takia. 

Johtoja on saatavilla molemmilla kannoilla, ja kannattaa miettiä jo sitäkin ostaessa millaista lamppua aikoo käyttää. Led olisi tietenkin paras, vie vähän energiaa, eikä juuri kuumene. Pikaisella Googletuksella löysin ainakin tämmöisen ledin. 

Lisäksi keksin, että kun sitoo lamppujohdon, joka toimii myös ripustimena, lyhyellä nippusiteellä tähden omaan naruun, saa lampun pysymään hyvin paikoillaan ja myös vedonestoa ripustukseen

PS. Tähden mukana tulee yleensä myös valmistajan lamppusuositus. 
Isoihin tähtiin sallitaan 25 W lamppu, ja pienempiin suositellaan 15 W lamppua. 
Lamppu ei saa missään tapauksessa koskettaa paperia, sillä seuraukset voivat olla kohtalokkaat. 








Kommentit

  1. Elisa Valosilmästä6. tammikuuta 2014 klo 7.19

    Moikka Anne!

    Meilläkin myytiin joulun alla paljon juuri tuota uunilamppua paperitähtiin. Se on niin näpsän kokoinen ja wattimäärä sopiva tähdestä riippumatta. Toinen vaihtoehto oli kynttilä-led, jota minulla oli varastossa 3W ja 5W, molemmat himmeitä ja lämminsävyisiä. Tämä oli hyvä erityisesti niille, jotka arastelivat paperitähden ja lampun yhdistelmää.

    Valoisaa vuoden alkua sinne!

    VastaaPoista
  2. Hei, kiitos vinkistä. Itse löysin Gigantista pienen 2 W jääkaappiledin, luuletko että sekin olisi sopiva? Eikös noissa kaikissa ole sama jännite? Sain meinaan jouluna hajotettua yhden kynttelikön lampun kokeilemalla sitä joulukuusen valoihin, joissa olikin eri jännite.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit