sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Ja valaistus tietysti talon tyyliin...

Hus & Hem -lehden sivuilta osui silmään värikäs retrotyylinen kakkoskoti. Hirsitalon valaistus on tehty osaksi simppeleillä retrovalaisimilla, ja osaksi uusilla ja jopa itse tehdyillä valaisimilla (ruokapöydän päällä), jotka istuvat kodin ilmeeseen kuin nenä päähän. 


Mökin sisustuksessa on käytetty vain muutamaa vahvaa ja selkeää väriä, jotka toistuvat myös valaisimissa. Kiinnitin huomiota myös valaisimien sijoitteluun ja ryhmittelyyn;  vain kylppäriin ja ruokapöydän päälle riittää yksi valaisin, muut valot  ryhmitelty kahden tai kolmen ryhmiin. Hyvä idea silloin kun käytetään varjostimia, joissa on paikka vain yhdelle, kenties vain pienelle lampulle, ja valoa tarvitaan kuitenkin enemmän. Se kyllä hieman mietitytti, lieneeköhän kylpyhuoneen valaisin kosteussuojattua mallia. 


Kiinnostava mökki kyllä, voisin helposti viihtyä tuolla. Harmi ettei tuosta ruokailuhuoneen jatkona olevasta tilasta, jonka seinällä on monta 70-luvun muovipeiliä, ole kuvaa. Tila on kenties pukuhuone tai eteinen, jonka tehosteväriksi on otettu vihreä. Samaa sävyä vilahteli myös yhden makkarin lokerikossa. Nami talo, nuolaisen.