Suvin viisi valintaa

Sisustus ID on Tampereen keskustassa pisimpään toiminut yksityinen sisustusliike. 
Nykyisin kahdessa kerroksessa Aleksis Kiven kadulla sijaitsevan liikkeen valaisinvalikoima pitää sisällään yli 25 modernia laatumerkkiä kuten Ango, Graypants, Lampe Mantis, Tom Dixon, Artemide, Flos...

Annoin liikettä luotsaavalle Suvi Välimäelle tehtäväksi valita valikoimistaan viisi valaisinsuosikkiaan ja perustella valintansa. 

Onneksi en antanut vain yhtä. Liikkeessähän on suorastaan runsaudenpula upeista valaisimista, ja valinta olikin osoittautunut arveltua vaikeammaksi. 
Todistettu on! Itse katselen tällä hetkellä muiden muassa Lampe Grasin suuntaan.

Sopivan valaisimen valinnassa on monta muuttujaa. Koko, valaistusominaisuudet, valonlähde, hinta, tyyli, materiaali, väri ja vaikkapa valaisimen sijoitusmahdollisuudet. 

Nyt huomaan, että monet Suvin valitsemista valaisimista taipuvat moneen paikkaan ja ympäristöön. Tuotteen klassikkostatus ei ole tuulesta temmattu, ja vain parhaat pysyvät pinnalla. Suvi huomioi valinnoistaan vielä erään yhdistävän seikan: 
"Alkaa varmaan ikää tulemaan, kun valaisimesta pitää nykyään löytyä kunnolla valaistustehoa. Onneksi ledeillä saa täpäkästi tehoa melkeinpä mihin valaisimeen tahansa."

Tästä lähtee, ole hyvä Suvi! 


1. Tunto Design: Led 40 -riippuvalaisin ja muutkin mallit. 
"Linjakas, tehokkaasti valaiseva valaisin monenlaiseen ympäristöön. Kotimainen."
2. Artemide: Tolomeo -sarja. 
"Ei voi mitään, tässä tuoteperheessä yksinkertaisesti vain tuntuu olevan kaikki kohdallaan. Valaisimissa on kevyesti tekninen ulkonäkö, ne valaisevat tehokkaasti ja taipuvat sinne minne valoa tarvitaan. Tolomeo onkin lunastanut paikkansa modernina klassikkona, joka sopii monenlaiseen sisustukseen. Tuote on kansainvälinen ja hinnaltaan sopiva."
3. Oluce: Atollo -pöytävalaisin opaalilasisena.
"Kaunis muotoilu. Valonlähde sijaitsee myös jalassa ja koko valaisin hehkuu."
4. Flos: Arco-jalkavalaisin. 
"Kaikkien kaarivalaisimien äiti. Hyvä vaihtoehto korkeiden tilojen ”riippuvalaisin” ratkaisuihin. Valaisin on 1960-luvulta, mutta hyvin nykyaikainen. Lisäksi marmori on nyt pinnalla."5. Flos: Parentesi ja OK -vaijerivalaisimet. 
"Käteviä valaisimia kapeaan ja/tai korkeaan tilaan. Vaijeriin voi lisätä valonlähteitä." 


Kommentit

Suositut tekstit