iGuzzinin ihmeet


Pistäydyin pitkästä aikaa valaistussuunnittelija Päivi Oikarisen puheilla, missä sain muun jutustelun ohessa esittelyn italialaisen iGuzzinin Trick-valaisimesta. Trick on uskomaton pieni voimavalaisin, jolla pystyy luomaan yksinkertaisesti erilaisia valoefektejä ulko- ja sisätiloihin. 

Päivillä oli esimerkkivalaisimena pistorasiamuuntajalla varustettu Trick 180°, jota hän testaili olohuoneen takaseinään. Asettamalla valaisimen lattialle seinän viereen saattoi yhdellä  pienen nyrkin kokoisella valaisimella heijastaa valon kahdelle seinälle ja kattoon. Lisäksi kokeilimme valaisinta ikkunasyvennykseen, missä toimi yhtä lailla. 


Hienointa aikoihin, ja etenkin kun näki valon mahdollisuudet omin silmin, eikä vain kuvista! 


Sarjaan kuuluu neljä erillaista valaisinta, Trick light blade effect 180° ja Trick 360°, Trick radial sekä Trick washer, eli pintaa pesevä efektivalo. Trick 180 ° ja 360 ° soveltuvat esimerkiksi julkisivuvalaistukseen korostamaan ikkuna- ja oviaukkoja sekä holvikaaria. Kotikäytössä valaisin sopii erinomaisesti autotallin oviaukon valaisemiseen, kuten yllä. Kuvassa näkyy esimerkillisesti myös itse valonlähde, joka ei todellakaan suurta numeroa itsestään tee. 

Lisäksi Trickillä voi tehdä valoefektejä esimerkiksi käytäviin ja julkisivuihin. Ellen väärin katsonut, valaisin oli käytössä syksyllä myös Helsingin Baanalla sillan alusia valaistessa. 

Ympärisäteilevää valoa antava Trick Radial sopii vaikkapa valokaton luomiseen (alin kuva). Valoa on keksitty myös manipuloida. Asettamalla pieniä metallitappeja valaisimen viereen luodaan varjoja ja valo muuttuu säteittäiseksi. 

PS. Lampun paikka piti puolentoista vuoden sapattivapaan, mutta tarkoitus on palata taas valoon, sillä valo on ihanaa! Aloitin tietenkin ledeillä, joista tulen postaamaan paljon jatkossakin. Pysykää kulolla, minulla on kivoja ideoita mielessä!


Kommentit

Suositut tekstit