Villatehtaan buklee-varjostimet

Vaikka työssäni sivuan harvemmin julkisia kohteita, ja sitäkin useammin yksityiskoteja, on useiden sisustussuunnittelijoiden työn jälkeä ihana ihastella esimerkiksi ravintoloissa. 

Hyvinkään Wanhan Villatehtaan Rulla-kabinetin sisustuksesta vastannut Suvi-Maria Silvola Apricus sisustussuunnittelutoimistosta kuunteli tilaa ja sen historiaa, ja valitsi Rullaan Nordalin komeat bukleekankaiset Tweed-varjostimet. 

Buklee on paksua nyppy- ja silmukkapintaista villakangasta, joka pehmentää askeettisen tehdashallin fiilistä. 

Suomen suurin, vuonna 1991 lopettanut, 99 vuotta toiminnassa ollut Villatehdas oli merkittävä työnantaja kaupungin kasvun kannalta. Rullan sisustuksessa Villatehtaan historia näkyy lankavarjostimien lisäksi aulan lankarullatapetissa sekä toilettien allastasoissa, jotka on tehty vanhoista ompelukonepöydistä.


Huomaa lankarullatapetti kuvan oikeassa laidassa. 



Hitunen tekstiilitietoutta: Valaisimen nimitys, 'tweed' on hieman harhaanjohtava, sillä tweed-kangas kudotaan toimikkaaksi vinoon, kun taas bukleessa on palttinasidos ja kankaan elävä pinta on saatu aikaan kerrattujen efektilankojen ja epäsäännöllisten, punosmaisten paksunnosten avulla.


Päätyseinälle on kirjailtu Neonartin valokirjaimilla "collect moments not things". 



Kuvat Juuso Aranko




Kommentit

Suositut tekstit