Valohoitoa


Viime syksynä näihin aikoihin olin väsynyt, voimaton ja itkuinen känkkäränkkä. 
Yhdistin oireet melko pian kaamosmasennukseen, joka aikaisemmin ei minuun ollut juurikaan vaikuttanut. Kop kop puuta. 

Menneenä viikonloppuna hain Innojoen Outletista itselleni kirkasvalolaitteen, jonka toin tänne työhuoneelle. Pulitin valohoidosta 200 €. Nyt olen paistatellut aamupäivän Eero Aarnion Innosolille suunnitteleman Origon vieressä, enkä kyllä enää suostu vaihtamaan Luxoon ennen kevättä. Origon hoitoetäisyys on 65 senttimetriä, ja se täyttyy tässä työpöydällä mainiosti. 

Ja huomio kaikki, valaisin on oikein päin silloin, kun teksti 'Design Eero Aarnio' on edessä. Valaisimen sisällä on peili, jonka ansiosta kirkasvalohoidosta saa kaiken hyödyn irti, ja jos valaisin on väärinpäin, peili blokkaa valotehoa. Itse opin tämän kantapään kautta. Lämmin kiitos Innojoen Paulalle muistutuksesta. 

Kun himmennettävän valaisimen täräyttää täysille, tulee 4000 kelvinin valoa 2500 luksia. Huh miten mahtavaa! Väittävät esitteessä, että säännöllinen kirkasvalohoito auttaa säilyttämään hyvän työvireen. Kirkasvalolaitteen avulla saa pidettyä myös uni- ja valveillaolorytmin vakaina. Lupaan raportoida työtehoista jonkun sopivasti valaisevan aiheen yhteydessä. Tsemppiä päivään! 






Kommentit

  1. Ootkos testaillu jo korvalamppuja. Pitäisi olla valohoito tehokkaampaa korvien kautta otettuna, niin ihmeelliseltä kun se kuulostaakin. Itselläni on myös korvalamput, ne voi sitten jouluksi ripustaa vaikka joulukuuseen :)

    Tässä olen muuten katsellut sun valaistusvinkkejä, kun remontti alkaa olla siinä vaiheessa että pitäisi päättää lampun paikat.
    t. Mari

    VastaaPoista
  2. En ole korvalamppuja testaillut kun tuo kirkasvalolamppukin riittää toistaiseksi oikein hyvin.
    Toivottavasti Kodin valaistus -sivustolta löytyy ideoita valaistukseen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit