Tip. Up. Triple. Omena.



Muotoilualan järjestöt Grafia ja Ornamo palkitsevat vuosittain jäseniään, joiden työ edustaa kiinnostavaa ja korkeatasoista nykymuotoilua. Tänä vuonna Ornamo palkitsi vuoden huonekalusuunnittelijana sisustusarkkitehti ja muotoilija Tapio Anttilan(s.1962). 

Kalustemuotoilun lisäksi miehen suunnittelupöydällä on syntynyt hyvin suomalaisen oloisia valaisimia. Kaverini arvelikin Triple- valalsimen esikuvana olleen samat eskimåkvinnans skinnbyxor eli eskimonaisen nahkahousut kuten Aalto-maljakolla. 

Niin tai näin, Lampun Paikka onnittelee Anttilaa, joka on löytänytkin lampuilleen hyvin paikkoja suomalaisista kodeista. Eräskin perhe ihastui Anttilan Tripleen, muttei saanut 
hieman kookkaampia täysspektrisiä päivänvalolamppuja mahtumaan valaisimen sisään. 

Apuun tuli valaisinvalmistaja Keraplast, missä valaisimen sisämekanismit käännettiin eri suuntaan, jotta isommat lamput mahtuivat hyvin valaisimen sisään, ja asukkaat saattoivat ottaa lampun osaksi päivänvalovalaistustaan. Sanoisinpa, että tuo on hyvää asiakaspalvelua. 


Kolmella polttimolla varustettu Triple antaa hyvin valoa valon suodattuessa tasaisesti opaaliakryylin läpi.


Tip-valaisimessa yhdistyvät uusin LED-tekniikka ja perinteinen valaisinmateriaali akryyli. Valaisin on saanut GOOD DESIGN -palkinnon. 


Up-valaisin toimii sekä kirkasvalolaitteena että sisustusvalaisimena.
Valon voimakkuutta säädetään himmentimen avulla eli valaisin voi olla vaikka lastenhuoneen yövalona. Suunniteltu sekä pöytä- että seinäkäyttöön. Kuva Teemu Töyrylä. 


Vähäeleisessä Omenassa puhuttelee muoto ja läpinäkyvyys. 

Kommentit

Suositut tekstit