Crusch Alba

Epäsuora valo tarkoittaa pintojen kautta tilaan heijastuvaa valoa. Jotta valonlähteet saadaan rakenteisiin piiloon, valaistusratkaisut tulee suunnitella jo hyvissä ajoin rakennesuunnitteluvaiheessa. Crusch Alba on mestarillinen esimerkki epäsuorasti valaistusta loftista, joka on saneerattu 1860-luvun talon rakenteisiin, ja toteutettu ristin muotoon. Epäsuora valo antaa asunnolle syvyyttä ja linjakkuutta jatkuen yhdenmukaisena tilasta toiseen. Arkkitehtina kohteessa on ollut sveitsiläinen Gus Wüstemann, jonka toisesta kohteesta, Glacier Loftista, löytyy kuvia täältä

















Kommentit

  1. Hei Anne!
    Kiva blogi sinulla! Olen koittanut löytää lamppuratkaisua 7M pitkään käytäväämme, nyt se iski, haluan epäsuoran valaistuksen, eipä häikäisisi kun kapea käytävä kyseessä! Heti toisessa ja kolmos kuvassasi tuli niin kotoisa tunne, mutta kun en juuri nyt pysty toteuttamaan tuollaista "integroitua" ratkaisua (vaatii timpuria), niin keksin että esim. linkin lampustakin (3kpl) voisi saada tuomaan vastaavan tyylisen epäsuoran ihanan valon?! =)
    http://valaisintalo.fi/fi/haku?query=comfort

    VastaaPoista
  2. Moikka! Kiitos lämmittävästä palautteesta! Epäsuora valo on hyvä ratkaisu, ja ainahan siihen voi tuoda tarpeen mukaan kohdevaloa lisäksi. Löytämäsi valaisimet asennetaan niin, että johdot menevät seinän takana, eli timpuria tarvittaisiin noihinkin, mutta kysy/etsi pinta-asennettavia malleja, niitäkin varmasti on. Tai selvitä saako noita johdolla ja pistotulpalla varustettuna. Katso myös toimittamani Kodin valaistusoppaan tarjoamat ideat käytävään. Kattopintaan asennetavat suunnattavatkin valaisimet voisivat olla pitkään käytävään hyvät, jos niitä voi kääntää heijastamaan valo seinän kautta. http://www.kodinvalaistus.fi/valaistus-kodin-eri-tiloissa/kaytavat/

    Tässä esimerkiksi hyvä valaisinmalli: http://www.sixlight.com/ImagesNEW/SLV-Lighting/SLV-Lighting-147271b.jpg

    Toinen vaihtoehto tehdä epäsuora valo katon kautta on rakentaa keskelle kattoa alaslasku, jolloin valo tulee sivulta ja heijastuu seiniltä epäsuorasti. Tämäkin vaatii timpuria ja sähkäriä, muttei ole kovin valtava urakka.

    Onnea etsintään!

    VastaaPoista
  3. Moikka! Mikä pinnoite tuossa seinässä missä valkonen tuoli? :) Ja mikä lattia tuo valkoinen on? Juuri aletqqn rakentamaan :)

    VastaaPoista
  4. Hei, En osaa valitettavasti vastata kysymyksiisi, ehkäpä arkkitehtitoimiston kautta saa tietoa. Kohteesta on kirjoitettu kyllä jonkin verran ja Googlesta löytyy.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit