Nyt lediä liimaamaan

Talven myötä pitäisi tulla valkeus. 
Kuitenkin tämä marraskuun lumeton ja kurainen (omalta kantiltani lapsi- ja koiraperheen äitinä pahin) vaihe tuo mukanaan syvän pimeyden.
Jotta vireystila pysyy ja päivän askareet (kuten kuran imurointi) sujuisivat, pitää kotona ottaa käyttöön kaikki saatavilla oleva valo hämärän tullessa jo kolmen jälkeen. 

Liimattava led-nauha on helppo tapa tuoda suoraa ja epäsuoraa valoa sinne missä tilaa on vähän: kaapin tai hyllyn päälle, sängyn päätyyn, lasivitriiniin, porraskaiteeseen, vaatekaappiin, eteiseen tai esimerkiksi kattopalkin päälle kuten kuvassa. 
Suosittelen kokeilemaan myös verhovalona, mutta uudella tavalla eli alhaalta päin, jolloin asennukseen sopii myös liimaton led-nauha. 
Koska kyseessä on kirkas pistemäinen valo, valonlähde kannattaa aina piilottaa hyvin sekä häikäisyn että ulkonäön takia. 

Cellon Led Strip-valonauha on pikaliittimen avulla käyttövalmis tuote. Asentaminen tehdään liimaamalla nauha paikoilleen, laittamalla pistoke seinään ja piilottamalla johdot. Pakkaus sisältää pika- ja jatkoliittimen, kytkimen ja pistotulppamuuntajan. Nauhaa on saatavilla kahta eri tehoa, 4,8 ja 9,6 W/m, jolloin valovirta metrillä vaihtelee 300-600 lm/m. Valon sävy on lämmin valkoinen. 


Kommentit

 1. Alhaalta tuleva verhovalo on mielenkiintoinen idea. Minkälaisia vaihtoehtoja voisi olla piilottaa se suora valonlähde tässä tapauksessa?

  VastaaPoista
 2. Kodin valaistusoppaassa on kuva olohuone kansiossa valoverhon taakse laitetusta led-nauhasta. Nauha kulkee vapaana lattialla, ja on suhteellisen huomiota herättämätön ratkaisu eli valaisee mutta valonlähde on suhteellisen piilossa. Ratkaisu toimii esimerkiksi tv-valona ja muuna tausta- ja tunnelmavalona hyvin. http://www.kodinvalaistus.fi/valaistus-kodin-eri-tiloissa/olohuone/

  VastaaPoista
 3. Mitä pika- ja jatkoliitin tarkoittavat tässä yhteydessä? Voiko noita nauhoja laittaa useaman peräkkäin?

  PANTTERI

  VastaaPoista
 4. Cello vastasi: Led- nauhaa voi katkaista sopivan mittaiseksi nauhassa olevan merkin kohdalta, ja jatkaa jatkoliittimellä esim. kulma-asennuksessa, ylityksessä jne. Vakiomittaista Cello Led –nauhaa ei voi enää jatkaa, koska muuntajan maksimiteho ylittyy.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit